Boligt - Geniun småländsk inredning till småländska priser

Boligt.se är ett ungt, Småländskt företag med egna produkter inom heminredning. Vi brinner för naturliga material, och stilren design. Vår huvudinriktning är hyllor, hyllplan och konsoler, men vi arbetar på att ta fram andra produktområden också.

Vår ide är att sälja genuina produkter av bra material, till småländska priser. För att hålla ner priserna har vi valt att inte ha återförsäljare. Våra produkter finns därför endast att köpa här i vår e-handel. Vi har kontroll över hela kedjan och kan därför erbjuda kunden bättre pris, högre kvalitet och att snabbare kunna plocka fram produkter som kunderna efterfrågar.

 

Vår affärsmodell

Vi hoppar över flera mellanled, vilket leder till ett mycket lägre pris för dig som kund hos oss

Traditionell affärsmodell

Flera mellanled, vilket leder till ett högre pris för dig som kund

Tillverkning med omtanke

Vi verkar för en hållbar design när våra produkter utvecklas, och är motståndare till slit-och-släng-samhället. Att ta ansvar och verka för en hållbar utveckling är en viktig fråga för oss. När en produkt ska utvecklas är design en mycket viktig faktor för produktens miljöpåverkan under dess livscykel. Dels påverkas produktionsprocess och materialval, dels blir designen avgörande eftersom den skapar huvudargumenten för att välja en hållbar produkt framför en inte lika hållbar produkt. Från ritbordet till färdig produkt är en lång kedja där alla moment på ett eller annat sätt belastar miljön, och där det finns utrymme för att arbeta mer hållbart.

Detta gör vi bland annat för ökad hållbarhet:
Vi väljer att tillverka alla produkter inom Sverige och EU, vilket medför kortare transporter.
Vi har inga flashiga butiksförpackningar av skadlig plast.
Våra produkter tillverkas av naturmaterial (trä eller metall).
När vi skickar paket försöker vi i möjligaste mån att återanvända emballage.
Trasigt emballage återvinns.